Damian & Brothers

Damian & Brothers

Location RO
Genre POP
Agent Bogdan Niță
bogdan@forward.ro
Valeria Vdovîi
valeria@forward.ro
`

Celebră pentru stilul energic, aprins și focos al muzicii lor,  Damian & Brothers este una dintre cele mai renumite trupe din România. Cu rădăcini trase din 7 generații de muzicieni, prin artă meșteșugită timp de sute de ani, Damian și trupa lui reușescaprindă în oameni dragostea de petrecere și joc, prin muzica aprinsă pentru inimă, dar virtuoasă pentru suflet.

Cum a început totul? La 18 ani Damian pleacă din țară pe jos, prin granițe ostile și ajunge la Mediterană, în tavernele grecești, unde începe să cânte pentru oameni. De aici zboară către USA, la Berklee College Boston, pe care îl absolvă în doar un an. Începe să urce pe scene internaționale, alături de mari artiști și reinventează genuri muzicale. După întreaga sareușita internațională, Damian vrea să reaprindă focul aproape stins al muzicii arhaice românești. Bijuterie unicată, flacăra muzicii de joc de odinioară se reaprinde din nou prin spiritul rebel al lui Damian, în 2006, când înființează Damian & Brothers. Prin muzica sa aprinsă și focoasă, reușește să ridice la joc o țară întreagă, încă de la lansare.

Prin brilianța sa artistică, Damian este un înaintea timpurilor și devine unul dintre artiștii vizionari care pun bazele muzicii balcanice, în 2006. Devine astfel unul dintre artiștii de vârf ai unui nou trend ce răsună pe ritm în toată România. Prin succesul răsunător, ascultat de la scene de referință precum Sala Palatului, până la boxele din casele oamenilor, trupa lansează piesă după piesă și atacă toate topurile muzicale. Trendul muzicii balcanice este urmat apoi de alți artiști importanți din România care se bucură de succesul acestui gen muzical iubit. Damian reușește să se conecteze la nivel de rădăcini cu publicul, iar trupa Damian & Brothersdevine pilonul de referință al muzicii balcanice. Reușind să se reinventeze mereu, Damian & Brothers se impune major și în muzica comercială, unde semnează colaborări de zeci de milioane de vizualizări cu: Smiley – “În stație la Lizeanu”; Theo Rose – “Roata“; Delia – “Mona” și mulți alții. Prezența la cele mai mari festivaluri de muzică a devenit o tradiție a trupei care reușește să aprindă live inimile a zeci de mii de oameni.

Damian & Brothers îmbină aspecte unice într-o singură artă sonoră: moștenirea și meșteșugul ritmului focos de odinioară, prin brilianțaartistică a lui Damian; dorința arzătoare de joc, prin piesele înflăcărate și focul inimii, prin muzica memorabilă și plină de virtute.

Trupa are și un rol social important, oferit chiar de Damian care își propune să schimbe percepțiile și stereotipurile despre comunitatea Rromă prin muzică și artă.

Cel mai cunoscut album al trupei este Gypsy Rock: Change or Die. Lansat în anul 2016, acesta conține 16 trackuri și reprezintă unul dintre albumele cu cel mai mare număr de colaborări muzicale din România și aduce laolaltă artiști precum: Smiley, Delia, Ștefan Bănică, Dan Bittman, DOC, Lora, Sore etc.

Prin muzica sa briliantă, trupa Damian & Brothers a reușit să atace orice topuri și obiective de succes pentru o trupă de muzică balcanică și nu numai, însă cel mai important steag al succesului este faptul că a reușit să atingă, cu scântei de energie, emoția publicului și rezonează astăzi cu inima, mintea și sufletul a milioane de oameni. Damian & Brothers este o referință pentru muzica românească adevărată și dragostea de petrecere.

BOOKING REQUEST

    Event Details

    Contact Details

    anulează